در اکثر نقاط جهان یکی از بحثهایی که هر روزه مطرح میشود، استفاده از تلفنهای همراه و تاثیر آن روی سلامت کاربران است؛ زیرا تلفنهای همراه برای برقراری تماسها از امواج الکترومغناطیسی استفاده میکند.
روزگارنو: به گفته متخصصان، این امواج میتواند تاثیر مخربی بر سلامت افراد داشته باشد. البته کار با این امواج تنها مختص به موبایلها نیست، بلکه تمامی سیستمهای دیجیتال بی سیم دیگر نیز با استفاده از همین امواج کار جابهجایی اطلاعات را انجام میدهند.
به همین خاطر گروه WHO موجهای مختلف را بر اساس تاثیراتشان روی افراد مختلف طبقهبندی کرده است. طبق این درجهبندی، موجهای الکترومغناطیسی که در موبایل استفاده میشوند، جزو گروه B است؛ به بیان دیگر، استفاده از موجهایی که در این گروه قرار دارد، میتواند موجب بیماریهای مختلفی برای کاربران شود. اگر شما هم جزو کاربران موبایل هستید، بد نیست با بعضی از این عوارض آشنا شوید.
امواج رادیویی جذب شده
امواج رادیویی که توسط موبایلها دریافت یا ارسال میشود، معادل ۲ وات انرژی به همراه دارد که بخشی از این امواج توسط ذهن شما جذب میشود. این در حالی است که تکنولوژیهای دیجیتال دیگر مانند CDMA۲۰۰۰ و D-AMPS به انرژی کمتری برای برقراری تماس نیاز دارد. انرژی لازم برای این کار چیزی حدود یک وات است.
این که هر موبایلی با چه مقدار انرژی تماسها را برقرارمی کند، توسط یکسری از استانداردهای از پیش تعریف شده تعیین میشود. این انرژی، عدد ثابتی نیست و برای کشورهای مختلف مقدار متفاوتی را شامل میشود.
آشنایی با عوارض ناشی از امواج موبایل ها
در حقیقت بخشی از این انرژی از طریق دکلهای مختلف تامین میشود، پس لازم است موبایلها با پایههای ارسال امواج رادیویی به طور دائم در ارتباط باشد تا بتواند کیفیت فرکانسهای جابهجا شده را کنترل کند. در نتیجه این بررسی، اگر طول موج مورد نظر دارای کیفیتی کمتر از سطح استاندارد بود، طول موج را تقویت و در غیر این صورت آن را ضعیفتر از قبل میکنند، تا این موج بدون بروز هیچ مشکلی بتواند به آسانی جابهجا شود.
مثلاً اگر داخل ساختمان یا ماشین باشید، فرکانس ارسالی به موبایلتان باید تقویت شود تا بتوانید تماس برقرار کنید و اگر در حین مکالمه یکباره به فضای آزاد نقل مکان کردید، باید این فرکانس ضعیفتر شده ارسال شود. SAR یا همان Specific absorption rate در حقیقت فرکانسی است که توسط ذهن شما جذب میشود. مقدار فرکانس در کشورهای مختلف، متفاوت است.
مثلاً در آمریکا فرکانس مورد نظر چیزی معادل ۶/۱ W/kg در نظر گرفته شده و در اروپا این فرکانس معادل با ۲ W/kg طراحی شده است. در عمل اندازه SAR با رسایی صدای جا به جا شده از طریق امواج ارتباط مستقیم دارد، پس هر قدر SAR بزرگ تر باشد، صدایی با کیفیتتر به گوش شما میرسد و هر قدر این اندازه کمتر باشد، صدایی که شما میشنوید، ضعیفتر خواهد بود.
در کنار موارد ذکر شده یکی دیگر از عوارض استفاده از موبایلها، تولید گرمای ناشی از دیالکتریکشدن مولکولها در داخل این گجت است. در این حالت یکسری میدانهای الکترومغناطیسی ایجاد میشود و بر اثر چرخش مولکولهای قطبی، گرمای بسیار زیادی به وجود میآید. برای مثال اگر شما با تلفن همراهتان صحبت میکنید، همین گرمای تولید شده ناشی از جنبش مولکولها روی مغزتان اثر کرده و در نتیجه آن دمای سرتان بیشتر خواهد شد. البته ممکن است شما این تفاوت را چندان احساس نکنید.
در نتیجه بالا رفتن دمای مغزتان، جریان خون در آن ناحیه از بدنتان نیز بیشتر خواهد شد. هنگامی که این پروسه کوتاهمدت باشد، نتایج حاصل از این افزایش دما، چندان زیاد نخواهد بود؛ ولی در غیر این صورت میتواند عوارض بسیار بد دیگری همراه داشته باشد.
از عوارض دیگر استفاده از موجهای الکترومغناطیسی تاثیرات غیر گرمایی این موجها یا همان Non-thermal است. برخی بر این باورند که این عوارض در حقیقت همان تاثیرات سلولی ناشی از بالا رفتن درجه حرارت است که موجب افزایش استرس در بدن شما میشود.
در حالی که برخی محققان بر این باورند که استرس ایجاد شده ارتباطی به بالا رفتن درجه حرارت بدن ندارد و جابهجایی سیگنالها فقط باعث تولید این بیماریها در بدن میشود، ELF یا همان موجها با طول فرکانس پایین و RFها یا همان امواج رادیویی هر دو میتواند از دلایل بروز این قبیل بیماریها باشد. یکی دیگر از عوارض استفاده از تلفنهمراه تاثیراتی است که این ابزار روی قدرت درک شما به عنوان کاربر میگذارد.
RFRها در حقیقت موجهایی است که میتواند باعث بروز این تاثیرات باشد. به همین منظور یکسری تحقیقات انجام گرفته که طی آنها ۲ فرد مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. نفر اول یکی از کاربران موبایل بود یعنی در معرض امواج رادیویی بود.
نفر دوم نیز تا به حال از موبایل استفاده نکرده، در نتیجه تا به حال به هیچ عنوان تحت اثر این موجها قرار نگرفته بود. بر اساس نتایج به دست آمده، ذهن فردی که ذهنش تحت تاثیر موجهای رادیویی قرار گرفته، بسیار کندتر از ذهن شخص دیگر به حوادثی که در محیط اطرافش اتفاق میافتد، پاسخ میدهد. علاوه بر این، هرقدر ذهن شما بیشتر در معرض این موجها قرار گیرد، زمان بیشتری طول میکشد تا ذهن شما در برابر حوادث اطرافش عکسالعمل نشان دهد.
مثلاً اگر شما جزو افراد راست دست باشید و به صورت مداوم از موجهای رادیویی استفاده کنید، قسمت چپ ذهنتان کندتر از قبل برایتان کارهای مورد نظرتان را انجام خواهد داد.
یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این زمینه که باعث بروز بیماریهایی در افراد مختلف میشود، دکلهای نصب شدهای است که امواج رادیویی را جابهجا میکند.
در حقیقت این دکلها به عنوان آنتنهایی برای ارسال یا دریافت موجهای RF عمل میکند. Sector یکی از مدلهای این آنتنهاست که حدود ۱۲۰ درجه در سطح افق و +۵ درجه در سطح قائم را پوشش میدهد. طی تحقیقات انجام گرفته عده زیادی از افرادی که اطراف این دکلها زندگی میکنند، دچار عوارض ناشی از این امواج شدهاند.
گردآوری و تنظیم توسط واحد فن آوری اطلاعات شرکت توسعه تمدن پارسیان
برای آغاز چت روی مشخصات پشتیبان کلیک کنید.